Cardano-update succesvol voltooid, blokproductie gedecentraliseerd - BTC Direct | Nieuws

2021-12-18 03:40:17 By : Ms. Judy Liao

IOHK, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Cardano-blockchain, heeft gisteren met succes de blokproductie op de Cardano-blockchain gedecentraliseerd.

Dit betekent dat IOHK geen nieuwe blokken meer op Cardano zal produceren, maar dat deze verantwoordelijkheid nu volledig in handen is van Cardano-gebruikers.

Dit is een belangrijk moment in Cardano's streven naar totale decentralisatie. Dit moet uiteindelijk leiden tot volledige decentralisatie van bestuur en netwerk, wat betekent dat de gemeenschap de volledige leiding heeft over elk aspect van de ontwikkeling en verantwoordelijk is voor de gezondheid van de blockchain. Of, zoals bitcoin.

NIEUWE BLOG: In slechts een paar uur zal de productie van #Cardano-blokken volledig gedecentraliseerd zijn, waarbij 100% van de blokken wordt geslagen door onze gemeenschap van poolbeheerders.

Hier is @timbharrison over hoe ver we zijn gekomen en waar we naartoe gaan @Cardano $ADA #decentralisatie https://t.co/DkSgA0wfQD

— Input Output (@InputOutputHK) 31 maart 2021

De overdracht van blokproductie van IOHK is een geleidelijk proces geweest dat de afgelopen zeven maanden is uitgevoerd. Door dit gestage tempo van decentralisatie kon het team ervoor zorgen dat het platform gedurende het hele proces werd geoptimaliseerd. De productie van blokken is nu volledig in handen van meer dan 2000 gemeenschappelijke inzetpools.

Aparna Jue, Product Director bij IOHK zegt:

“Sinds de Shelley-update in juli vorig jaar werken we samen met onze gemeenschap van pooloperators om ervoor te zorgen dat de gestage overdracht van de verantwoordelijkheid voor de productie van blokken in Cardano voorspelbaar en soepel verloopt. Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Cardano, aangezien het het eerste deel is van de overdracht van de controle aan de gemeenschap. Dit is een proces dat de rest van dit jaar zal doorgaan.”

Maar daar stopt het niet. "Peer-to-peer netwerkdecentralisatie is de volgende stap in onze visie, samen met de implementatie van geavanceerde bestuursfuncties om de controle over de blockchain over te dragen aan de Cardano-gemeenschap", aldus Jue.

Decentralisatie vormt de kern van de filosofie van IOHK. Als het gaat om volledige decentralisatie, definieert IOHK het als drie verschillende elementen: blokproductie, beheer en netwerk.

Staking biedt een manier voor gebruikers om zich bij het protocol aan te sluiten en blokken te maken. IOHK heeft nu een decentralisatie van blokproductie bereikt.

Er is governance nodig om update- en verbeteringsvoorstellen te beheren op een manier die een eerlijke, inclusieve stem van de gebruikers vereist.

Ook het netwerk moet decentraal zijn, net als de fysieke infrastructuur en protocollen. Pas als al deze drie elementen zijn gerealiseerd, kan een blockchain zich volledig decentraal noemen.

IOHK was er vroeg bij, op 21 augustus 2017 presenteerden ze een onderzoeksrapport op de International Cryptology Conference over hun Proof of Stake blockchain-architectuur.

Proof of Stake is dat je moet bewijzen dat je iets hebt ingezet, meestal in de vorm van cryptocurrency. In het geval van Cardano is dat de crypto ADA. Nieuwe blokken worden vervolgens geproduceerd en beloningen worden verloot onder de deelnemers. In theorie betekent dit dat de blockchain energiezuinig wordt, zeker als je dit vergelijkt met bitcoin.

We kennen allemaal de mainstream mediaverhalen dat bitcoin meer energie verbruikt dan de aarde, Mars en de maan samen. Bitcoin maakt gebruik van proof of work, waarbij 'werk' wordt uitgedrukt in rekenkracht van de computer en dat kost veel energie.

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Hij heeft dit jaren geleden meegemaakt toen hij binnen een minuut waarde naar zijn Indonesische familie stuurde. Bekend van onder meer Emerce en VPRO.

Sorry, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

• Wat is blockchain? • Wat is Bitcoin? • Wat is een bitcoin-portemonnee? • Hoe koop ik bitcoin? • Hoe verkoop ik bitcoin? • Hoe lang duurt een transactie? • Bitcoin-prijs • Bitcoin-mijnbouw

Wijchenseweg 102 6538 SX Nijmegen news.btcdirect.eu news@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om cryptocurrencies te kopen of verkopen. Het verhandelen van digitale valuta brengt een aanzienlijk risico met zich mee en is op eigen risico.