Village Of Haverstraw is van plan om in januari de voorkeursontwikkelaar te kiezen voor de voormalige stoelfabriekslocatie - Rockland County Business Journal

2021-12-18 03:41:16 By : Ms. Shen T

De bestuursleden van Village of Haverstraw ontmoeten vier toekomstige ontwikkelingsteams die strijden om de braakliggende waterkant om te vormen tot een plan voor gemengd gebruik dat is ontworpen om het dorp nieuw leven in te blazen.

Het dorpsbestuur komt deze week bijeen in back-to-back executive sessies om de teams te onderzoeken, die allemaal een combinatie van residentieel, commercieel en horecagebruik hebben voorgesteld voor het negen hectare grote dorpsterrein.

"We hebben een ontmoeting met alle vier de indieners om het veld te verfijnen", zei burgemeester Michael Kohut. "We zijn van plan om in januari een voorkeursontwikkelaar te selecteren."

De burgemeester zei dat de uiteindelijke structuur van een deal met een voorsteller zou kunnen zijn in de vorm van een verkoop van onroerend goed, een huurovereenkomst of een partnerschap met het dorp.

The Village heeft in juli een Request for Proposal (RFP) uitgebracht voor de ontwikkeling van twee percelen aan het water, bekend als de Chair Factory en Damiani Properties. De percelen die eigendom zijn van het dorp, liggen op een schiereiland aan de voet van Main Street op het breedste punt van de Hudson River met uitzicht op High Tor Mountain, Westchester en Bowline Point Park.

In de RFP zei het dorp dat het op zoek was naar een "ankergebruik" voor de binnenstad dat woon-, hotel-/conferentiecentrum-, entertainment- en winkelgebruik integreert. Het dorp wil bij toekomstige ontwikkelingen een trekpleister voor de waterkant creëren, maar ook de waterkant verbinden met de Hoofdstraat via een openbaar plein.

"We willen dat deze ontwikkeling een verlengstuk wordt van onze hoofdstraat", zei Kohut. "We willen de binnenstad verlevendigen, nieuwe bedrijven binnenhalen en de revitalisering van het dorp voortzetten."

De sterren staan ​​op één lijn voor het dorp, dat onlangs een renovatiesubsidie ​​van $ 10 miljoen won van de staat New York. De subsidies zijn gericht op het ontwikkelen van strategische investeringsplannen en het implementeren van belangrijke projecten die de visie van de gemeenschap bevorderen. Kohut zei dat hij verwacht dat het geld door het hele dorp zal worden gebruikt, maar zal helpen bij het opzetten van infrastructuur op de site.

“Riool, elektra, alles moet op het terrein opnieuw worden aangelegd”, zei de burgemeester.

Het dorp verwierf het pand begin 2008 in een veroordelingsprocedure voor $ 2,14 miljoen. Ginsburg Development was in onderhandeling met het dorp om het onroerend goed te verwerven en flats te ontwikkelen, een parkeergarage voor de verplaatste veerboot van Haverstraw naar Ossining, winkels en andere toepassingen. Toen de recessie later dat jaar echter toesloeg, beëindigde Ginsburg de besprekingen over de aankoop van onroerend goed met het dorp.

Het dorp huurde het New Yorkse adviesbureau Integritas in om het dorp te helpen bij het RFEI/RFP-proces.

Ginsburg heeft de laatste (huur)units in de havens van Haverstraw voltooid en gaat verder met de ontwikkeling van een perceel dat grenst aan zowel de havens als de stoelenfabriek.

In tegenstelling tot veel ontwikkelingen aan het water, is het dorpsplan voor de locatie gericht op huisvesting "die onze jonge mensen hier zal houden", zei Kohut, eraan toevoegend dat het dorp tot 225 eenheden zal overwegen met een toewijzing van 10 tot 20 procent aan betaalbare woningen. In het plan wordt gezocht naar een combinatie van rijtjeshuizen en huurappartementen.

In het RFEI-plan van het dorp staat dat het hoopvol is dat het ontwikkelingsplan "de bestaande binnenstad naar de waterkant zou uitbreiden zonder het karakter van de gemeenschap drastisch te veranderen, terwijl een balans wordt gecreëerd tussen 'inkomstenpositieve' ontwikkeling en openbare voorzieningen aan het water en open ruimte."

Kohut zei dat plannen van Calyx, M Squared, MPact Collective en de O'Neill-groep, de vier teams aan tafel, allemaal een boetiekhotel omvatten, variërend van 40 tot 50 kamers.

"We zijn niet op zoek naar een hotel met 250 kamers aan het water", voegde Kohut eraan toe.

Ambtenaren van het dorp voorzien ook een kans voor mama-en-pop-detailhandel, hoewel de burgemeester grapte dat hij het niet erg zou vinden als Starbucks een locatie aan het water in het dorp wilde openen.

Ten minste één potentiële ontwikkelaar overweegt een uitbreiding van het Haverstraw Brick Museum in zijn horecaconcept te integreren. Richard Sena, voorzitter van het museumbestuur, zei dat hij samenwerkt met het ontwikkelingsteam van het MPact Collective om tentoonstellingsruimte te creëren en om buitendemonstraties voor het maken van stenen te creëren.

"De visie voor het dorp ging altijd over toerisme", zegt Sena. “We hebben een reden nodig voor mensen om hier te komen. Het museum zou de loting kunnen zijn. Het zou een cruciale rol kunnen spelen in het verheffen van de dorpscultuur.”

In de 19e eeuw was Haverstraw een centrum voor het maken van bakstenen; hier werd in 1815 voor het eerst kolenstof aan het kleimengsel toegevoegd, waardoor de brandtijd in de ovens werd gehalveerd, en waar Richard A. Ver Valen in 1852 de eerste automatische steenmachine uitvond. Tegen het midden van de eeuw produceerde Haverstraw miljoenen stenen per jaar.

Tegen de tweede helft van de 19e eeuw waren er duizenden mensen in dienst bij de steenbakkerijen. Maar op 8 januari 1906 sloeg het noodlot toe: een aardverschuiving veroorzaakt door de voortdurende opgravingen naar klei doodde minstens 19 mensen en vernietigde talloze straten, winkels en huizen. Tentoonstellingen over de aardverschuiving zijn permanent te zien in het Haverstraw Brick Museum, dat in 1995 werd opgericht door afstammelingen van steenbakkerijen.

Tegen het einde van de jaren twintig vervaagde de industrie omdat deze werd vervangen door cement, goedkopere Europese invoer en zelfs goedkopere bakstenen die in het zuiden werden vervaardigd.

Het voormalige eigendom van de Stoelenfabriek maakte decennialang deel uit van het bezit van Excelsior Brick Company.

"De locatie aan het water is de perfecte locatie om de erfenis van het baksteenmaken te benadrukken, wandeltochten te organiseren en het soort drukte en opwinding te creëren waar het dorp al 20 jaar over praat", voegde Sena eraan toe.