Brickmaker krijgt een boete van £ 530.000 nadat de hand van een arbeider is afgehakt in de draaibank | Bouwnieuws

2021-12-18 03:40:57 By : Ms. Cindy Zhang

Ibstock heeft een boete van £ 530.000 gekregen nadat de hand van een onderhoudsmonteur was bekneld in een draaibank en afgehakt.

Op 28 februari 2020 polijst de ingenieur een metalen as die in een handmatige draaibank ronddraaide met behulp van een schuurlinnen terwijl hij handschoenen droeg. De doek werd in de machine gesleept, waardoor de hand van de ingenieur werd afgehakt. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar chirurgen ook zijn onderarm moesten amputeren.

Een onderzoek door de Health and Safety Executive (HSE) wees uit dat het bedrijf het risico van het handmatig reinigen van de machine met een doek en het gebruik van handschoenen daarbij niet had ingeschat. De HSE zei dat het een geval was van "ontoereikende training, instructie en supervisie".

Ibstock Brick Ltd uit Audley Road, Newcastle-under-Lyme pleitte schuldig aan het overtreden van sectie 2(1) van de Health and Safety Act 1974. De fabrikant kreeg ook een boete van £ 530.000 en veroordeeld tot het betalen van de kosten van £ 4.548,20

De zaak werd behandeld door het North Staffordshire Justice Centre. Na de hoorzitting zei HSE-inspecteur Marie-Louise Riley-Roberts dat het management gefaald had in zijn taken. Ze voegde eraan toe dat blijvend letsel van de werknemer voorkomen had kunnen worden: “Als Ibstock Brick Ltd effectieve managementregelingen had getroffen voor de uitgevoerde taak en ervoor had gezorgd dat werknemers een veilig werksysteem volgden, gebaseerd op risicobeoordeling, veilige werksystemen, toezicht, informatie, instructie en training, dan hadden de levensveranderende verwondingen van deze werknemer voorkomen kunnen worden.”

In reactie op de zaak zei een Ibstock-woordvoerder: “Het ongeval op de locatie in Chesterton had niet mogen gebeuren, zoals we hebben erkend door een schuldbekentenis in te dienen. We betreuren het ten zeerste dat in dit geval de hoge normen die we als organisatie hebben niet werden nageleefd, waardoor een collega gewond raakte. De omstandigheden van het ongeval zijn volledig onderzocht en er is een reeks aanvullende veiligheidsmaatregelen getroffen nadat het incident heeft plaatsgevonden.”

Log in of registreer een nieuw account om deel te nemen aan de discussie.