Bill's 44e keert in januari terug naar Dixon Place

2021-12-18 03:39:55 By : Ms. Judy Xiong

Bill's 44th (een komische poppenshow van 55 minuten voor volwassenen), gecreëerd door Dorothy James en Andy Manjuck, keert terug voor 9 live optredens in Dixon Place in New York City, 11-15 januari 2022.

De slingers zijn opgehangen, de punch is geprikt en de cake smeekt gewoon om gegeten te worden! Nu hoeft Bill alleen maar te wachten tot zijn gasten arriveren. Bill's 44th is een originele komische show gecreëerd door poppenspelers Dorothy James & Andy Manjuck die samenkomen om een ​​zeer bezorgde hoofdrolspeler tot leven te brengen - Bill. Vele stijlen van poppenspel, rauwe ballonnen en een brutaal stuk rauwkost botsen om de valkuilen van ongeduld, het wonder van eenzaamheid en het universele verstrijken van de tijd te onderzoeken.

De show is een keuze van de critici van de New York Times en zal deel uitmaken van het UTR Professional Symposium in The Public Theatre op 13 januari.

Bill's 44e keert terug voor 9 optredens 11 - 15 januari 2022:

12 januari - 13u & 21u

13 januari - 16.00 & 21.00 uur

14 januari - 14.00 & 21.00 uur

15 januari - 11.00 & 19.00 uur

Gemaakt door: Andy Manjuck & Dorothy James

Poppenspelers: Andy Manjuck, Dorothy James en Jon Riddleberger

Originele score: Eamon Fogarty Creative Medewerker: Jon Riddleberger

Raadgevend directeur: Nick O'Leary

Exclusieve vertegenwoordiging: Laura Colby, President, Elsie Management

https://www.bills44th.com/

Tickets kunnen online worden gekocht op http://dixonplace.org/performances/bills-44th-2022/

Dixon Place bevindt zich op 161A Chrystie Street, New York, NY

Bill's 44th werd voor het eerst opgevat als een voorstel van 5 minuten voor het 'Puppet Homecoming'-festival in 2016. Het voorstel werd aanvaard, maar Dorothy & Andy konden uiteindelijk niet aanwezig zijn. Twee jaar later in Dixon Place's 'Puppet Blok', samengesteld door Rowan Magee, had Bill's 44th zijn eerste 10 minuten durende workshop-uitvoering. In 2019 kwam Bill terug voor een 20 minuten durende work-in-progress-show op Dixon Place. De show werd vervolgens in opdracht van Dixon Place gemaakt voor een volledige run in het seizoen 2020. Bill's 44th kreeg steun van The Jim Henson Foundation en creëerde de show met hulp van The New York State Puppet Festival en Puppet Lab in St. Ann's Warehouse.

De COVID-shutdowns van 2020 zetten Bill's verjaardagsplannen een beetje terug. Het New York State Puppet Festival gaf opdracht voor een 30 minuten durende 'ZOOM'-versie van Bill's 44th, die op 2 en 3 oktober 2020 twee keer live werd uitgevoerd voor streamingpubliek.

Met de heropening van NYC-theaters met een beperkt aantal zitplaatsen in 2021, ging Bill's 44th in première van 2-5 juni 2021 met vier uitvoeringen op Dixon Place om (toen) een gemaskerd en gevaxeerd live publiek van 31 personen in een ruimte met 118 zitplaatsen te voorzien! We zijn verheugd dat Bill dit nieuwe jaar door meer publiek zal worden gezien.

Bill's 44th heeft zijn eerste tourdatum als onderdeel van het Chicago International Puppet Theatre Festival met 3 uitvoeringen, di - do, 25-27 januari 2022: https://chicagopuppetfest.org/event/andy-manjuck-and-dorothy- james/

Dorothy James en Andy Manjuck hebben het afgelopen decennium in het poppenspel gewerkt en hebben samengewerkt met vele artiesten, waaronder de bekroonde Wakka Wakka, Robin Frohardt en Nick Lehane. Bill's 44th is hun eerste volledige show samen.

Dorothy James is een in Brooklyn gevestigde poppenspeler, opvoeder en maker van kleine dingen. Ze heeft poppenspel gespeeld voor Basil Twist, Wakka Wakka, Nick Lehane, Radio City, Unknown Mortal Orchestra, BBC, Amazon en Apple TV+. Als maker gebruikt Dorothy poppenspel met tafelbladen, schaduwen, staven en papier om buitenaardse verhalen te creëren die het groteske combineren met een gevoel van onschuld. Ze werkte onlangs samen met banjospeler Hilary Hawke en creëerde schaduwbeelden voor haar nieuwe conceptalbum Open the Doors. Haar stop-motionfilm Lethologica was een officiële selectie van Chicago's Big Teeth Small Shorts Film Festival en het Upstate NY Horror Festival. Dorothy is co-creator/stagiair van de Late Night Puppet Talk Show With Special Guest op Twitch. Ga voor meer informatie over Dorothy naar www.dorothy-james.com en vind haar op Instagram @instadeej.

Andy Manjuck is een poppenspeler, regisseur en voice-over uit Brooklyn. Recent werk: Poppenspel: Chimpansee; Vlieg weg (Nick Lehane); De winkel met plastic tassen; De duivensport (Robin Frohardt); Gemaakt in China; Baby Universum; Saga (Wakka Wakka); 48ste Nationale Dag van de VAE (Betty Productions); Petroesjka (NY Philharmonic Orchestra, Giants Are Small); Negen jaar tot Neptunus (BYUtv), VO: Adam Ruins Everything (TruTV); Niet bekend (Wadjet Eye Games); Whispers of a Machine (Clifftop Games); Moose Tube (GoNoodle). De meeste zaterdagavonden is Andy stagiair bij de Late Night Puppet Talk Show met Special Guest, een 100% live, 100% geïmproviseerde poppenramp op zaterdagavond om 22.00 uur op Twitch. Ga voor meer informatie over Andy naar www.andymanjuck.com en vind hem op Instagram @andymanjuck.

Stem op de BroadwayWorld Off/Off-Off Broadway Awards 2021; Eerste stand bekend!

Zondagochtend Michael Dale: 30/90, 30/89 & 30/13

Urban Stages gaat in première met VIER tijdens WINTER RHYTHMS, 16 december

Foto's: Richard Kind en Judy Gold te zien bij het live voorlezen van nieuwe indiefilmSTEMMEN

Nieuws + speciale aanbiedingen voor Broadway's Return