Vitalik Buterin stelt oplossing voor censuur-probleem voor - CryptoBenelux

2022-10-10 16:46:07 By : Ms. Tracy Zhang

Lang voor de overgang van het Ethereum-netwerk naar Proof-of-Stake (PoS), waren zorgen over censuur een twistpunt. Om deze risico’s te beperken, heeft Vitalik Buterin “gedeeltelijke blokveilingen” voorgesteld.

In de laatste blogpost suggereerde de mede-oprichter van Ethereum dat bouwers een beperktere hoeveelheid macht zouden moeten hebben om ETH-censuur na Merge te voorkomen. In plaats van ze de volledige teugels te geven om het hele blok te bouwen als ze een veiling winnen, zouden bouwers een beperktere hoeveelheid macht hebben.

Volgens Buterin zullen bouwers voldoende vermogen behouden om bijna alle maximale extraheerbare waarde (MEV) te kunnen benutten, evenals andere voordelen van scheiding van voorsteller/bouwer (PBS). Maar de mede-oprichter benadrukte dat het moet worden afgezwakt om “de mogelijkheden voor misbruik te beperken”.

Als zodanig werden drie mogelijke manieren gepresenteerd om het vermogen van de blokproductie te beperken, wat inhoudt: Inclusion lists, proposer suffixes, en pre-commit proposer suffixes.

Volgens Buterin zou de rol van zowel de indiener als de bouwer idealiter minimaal moeten zijn. Dit laat echter veel andere belangrijke taken niet toegewezen, wat betekent dat de introductie van een “derde actor” in de pijplijn voor de productie van blokken onvermijdelijk is.

Ondanks het debat rond centralisatie in de bredere gemeenschap, maken de kernontwikkelaars van Ethereum zich geen zorgen. In een pre-Merge-ontwikkelaarsoproep in augustus werd het probleem uitgebreid onderzocht en naar verluidt was een meerderheid het eens over de verbetering van de huidige MEV-ontwerpen om PBS te verbeteren.

Na de voltooiing van de samenvoeging, benadrukten mining-gegevens de aanzienlijke afhankelijkheid van Ethereum van Flashbots, wat toevallig een enkele server is voor het bouwen van bloks. Dit was voldoende om centralisatieproblemen te veroorzaken over een enkel storingspunt voor het ecosysteem. Gegevens suggereren dat 83,5% van alle relay-blokken alleen door Flashbots is gebouwd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook, YouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

Over ons Partners Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer

Bitcoin nieuws Europa International Reviews

Tutorials Evenementen Bitcoin koers Ethereum koers Ripple koers