Pakketavond komt eraan. Het mooiste speelgoed op een rij | Noordhollands Dagblad

2021-12-18 03:45:55 By : Mr. Franc Kwok

De donkere wintermaanden zijn ideaal voor spelletjes, maar Sinterklaas heeft dit jaar meer zin om speelgoed aan de kinderen te geven. Samen een bordspel spelen is ook nog steeds populair, maar poppen en schattige dieren voeren momenteel nog de boventoon.

Een van de schattigste dieren is de dolfijn van Fur Real Friends. Een hond, een papegaai, een kat, een aap en een beer zijn al in die serie verschenen, maar deze dolfijn is super schattig. Hij kan zingen, spelen met een bal, reageert als je hem aait en is heel knuffelig. (Hasbro, $ 109,99). Vanaf vier jaar.

My Little Pony is een echte doorzetter. De allereerste pony met zijn kenmerkende lange manen verscheen in 1983 en is nog steeds een van de favorieten bij kleine kinderen. Maar de tijd staat natuurlijk niet stil en de pony's kunnen steeds meer. Zo is er nu bijvoorbeeld de Sunny Starscout, die kan zingen en rolschaatsen. Ze heeft niet alleen kambare manen, maar ook een hoorn op haar voorhoofd. Als je dat duwt, zal ze zingen. En je kunt haar laten dansen via de meegeleverde microfoon.

Wie niet genoeg kan krijgen van pratende knuffelbeesten zal ook heel blij zijn met Ruby, My Glittertattoo Kitten. Je kunt wasbare inkt door een hoes in haar voorpootje doen, waarna ze een tatoeage op je hand kan stempelen. Drie strepen op haar hoofd, die van kleur kunnen veranderen, laten zien hoe het kitten zich voelt: krabbelen, slapen of eten. Ze kan natuurlijk ook praten. Vanaf vier jaar.

Meer een poppen- dan dierenliefhebber? Solana Sunburst, een van de Glitter Babyz, neemt je mee naar een warm strand. Vul het meegeleverde flesje met koud water, spuit het op haar hoofd en zie hoe haar haar van kleur verandert.

(Glitter Babyz, €39,99) Vanaf drie jaar.

Wie droomt er niet van om ooit in een film te spelen? Mevrouw Direct, een van de Outrageous Millenial Girls (OMG) doet dat zeker. Je kunt haar een scène laten spelen met behulp van het meegeleverde filmscript en verschillende outfits en 25 extra verrassingen. De doos waarin de pop is verpakt, kan worden uitgevouwen tot een echte bioscoop.

(LOL Surprise!, € 44,99) Vanaf 6 jaar.

Rainbow High is een animatieserie waarin de leerlingen van een chique kunstacademie studeren. De serie kan nagespeeld worden met de poppen, waaronder de getalenteerde Georgia Bloom. In de doos zit een extra outfit inclusief tas en schoenen en een kam om haar lange lokken op te ruimen.

(Rainbow High, € 32,99) Vanaf zes jaar.

The Baby born blijft populair. En terecht, want het is een redelijk onverwoestbare pop, die dit jaar haar dertigste verjaardag viert. In de nu plasticvrije verpakking vind je niet alleen de Magic Boy of Girl, maar ook tien leuke accessoires, zoals een potje, een fopspeen, een bord en een lepel.

(Zapf Creaties/Baby born, €64,99). Vanaf drie jaar.

Een van de beste nieuwe producten dit jaar is de Kidi DJ Mix. Met deze draaitafel waan je jezelf als een echte DJ. Er staan ​​gezongen liedjes in, je kunt meer dan 2000 combinaties maken, zelf scratchgeluiden toevoegen, een discolampje laten draaien, je kunt een externe muziekspeler aansluiten en, niet onbelangrijk, er is een beveiligde Bluetooth verbinding. Echt een aanrader.

De prijs voor het leukste speeltje voor de jongste gaat naar Joe en Alice. Joe is een snoezige draak waar baby's en peuters van alles kunnen ontdekken. Joe (€27,50) heeft onder andere een spiegel, een bijtring en een rammelaar. Alice (€ 32,50) is een muziekknuffel, gemaakt van milieuvriendelijke materialen, met verrassend de klanken van 'Yesterday again' van The Carpenters. (Lilliputiens). Vanaf 1 jaar.

Tekenen is altijd leuk, hoe klein je ook bent. De Unicorn Xoomy is een handig klein tekenbord, waar je alle meegeleverde afbeeldingen kunt vergroten en combineren. Goed voor uren tekenplezier. (Ravensburg, €24,99). Vanaf drie jaar.

Een klassieker die nooit verveelt is Play-Doh. Met de taartoven kun je heerlijk uitziende taarten en cupcakes maken. Je kunt het helaas niet eten, maar het bereiden is altijd leuk. (Hasbro, $ 29,99). Vanaf drie jaar.

3D-puzzels worden steeds populairder. Ze zijn niet echt gemakkelijk, maar het resultaat is altijd de moeite waard. Zo kan het echte kasteel van Zweinstein onder je handen vandaan komen, de school waar Harry Potter magie leerde. (Ravensburg, € 79,99). Vanaf tien jaar.

Hoewel veel kinderen thuis misschien minder vaak spelletjes spelen dan TikTok kijken, is het toch erg leuk om af en toe een avondje samen door te brengen. We zetten de leukste nieuwe games op een rij.

Fairy Trails is een spel waarin je je mensen moet helpen paden en huizen te bouwen in een sprookjesbos. Ze moeten natuurlijk worden beschermd tegen buitenstaanders. (White Goblin-spellen, € 16,99). Vanaf acht jaar.

De Upside Down Challenge is een leuk spel waarbij je een bril moet opzetten die letterlijk alles op zijn kop zet. Dan blijkt het ineens niet zo eenvoudig om ogenschijnlijk simpele opdrachten uit te voeren. (Ravenburger, €29,99). Vanaf zeven jaar.

Jochem Myjer had waarschijnlijk niet durven dromen dat zijn Gorgels zo populair zouden worden. In het spel Het ondergrondse avontuur moet je een ziek Gorgelgabbertje uit de handen van een Grootbekbrutelaar houden. Spannend, zo'n ondergrondse graaftocht. (Alleen spellen, € 9,99). Vanaf vier jaar.

De Sinterklaas 4 in 1 speldoos is perfect om te spelen terwijl je wacht tot de Pieten op de deur bonzen en cadeautjes brengen. Deze variaties op klassieke spellen zijn speciaal voor Sinterklaasavond gemaakt. (Just Games, € 14,99) Vanaf drie jaar.

Een grappig spel voor kleuters is Apple Twist. Drie rupsen willen de appel eten, maar dat kan alleen als je ze zo plaatst dat ze allemaal op de appel passen. Maar pas op, zowel de rupsen als het bord kunnen van vorm veranderen. (Slimme spellen, € 19,95). Vanaf vijf jaar.

Is dat nog te moeilijk voor ze? Dan is Mijn eerste geluiden & zintuigen misschien een idee. Het zijn grappige felgekleurde magnetische poppetjes in verschillende kleuren, waar kleintjes op een veilige manier hun fijne motoriek kunnen ontwikkelen door ze in elkaar te klikken. (SmartMax, € 19,99). Vanaf een jaar.

Voor oudere kinderen zijn de spellen MicroMacro Crime City en Crime City Full House aan te raden. Daarnaast moet je de stad, waar op elke straathoek misdaden worden gepleegd, helpen deze op te lossen. Echt spannend en soms een echte hersenkraker. (White Goblin Games, € 32,95). Vanaf tien jaar.

Door creatief te zijn kun je de mooiste kunstwerken maken in het spel 'Mandala Stones'. Door stenen te verzamelen kun je punten scoren en ondertussen maak je samen de mooiste mandala. (White Goblin Games, € 44,95). Vanaf tien jaar.

(Opmerking: alle prijzen zijn adviesprijzen. Het loont de moeite om online prijzen te vergelijken.)

Soms geven volwassenen elkaar ook cadeautjes, met een gedicht, als er verrassingen in huis worden gedaan. Hieronder geven we enkele tips.

Adolescenten en jonge studenten, die nooit zoveel geld hebben voor make-up, weten natuurlijk heel goed de weg naar de drogisterij, waar merken als Essence worden verkocht. Voor hen is de Essence adventskalender een uitstekend cadeau. Vierentwintig cadeautjes, elke dag één voor Kerstmis, verstopt in drie laden.

(Essence, €24,99, te koop o.a. bij Kruidvat)

Een luxere versie van zo'n adventskalender is van Goodiebox. Deze goed gevulde doos met een inhoud die duidelijk veel waard is, kun je ook na de kerst gebruiken om je make-up in te bewaren. Het is ook een leuke manier om kennis te maken met allerlei merken.

Als je elke dag van Nespresso koffie geniet, maar je weet niet welke smaak het beste bij je past als je Nespresso kopjes gebruikt, dan is de Adventskalender een uitstekende introductie. Zo'n kalender is beschikbaar voor zowel de machines met normale bekers als de nieuwe Vertuo.

(www.nespresso.com. € 40 voor het origineel en € 45 voor de vertuo)

En ben je fan van chocolade en vooral chocoladeletters? Dan is er toch niets leukers dan zelf je brief samenstellen? Dat kan bij de Bonbonnerie Chocolaterie. De chocolade is UTZ gecertificeerd en je kunt kiezen uit allerlei ingrediënten, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een heel origineel cadeau.

(www.debonbonnerie.nl, vanaf 9,95 euro)

Wil je alle highlights uit het nieuws elke dag in je inbox?