Op de bank met ADE en toch op 14 plekken tegelijk

2022-07-02 12:24:04 By : Mr. Carl zhang

Tijdens het Amsterdam Dance Event deze week start de samenwerking tussen Metro en Ubideo.

Lees ook: Strafrechtstraat voor drugsovertreders tijdens ADE

Metro start deze week tijdens het Amsterdam Dance Event de samenwerking met Ubideo. Zo’n beetje ieder event van het Amsterdam Dance Event is strak uitverkocht, maar Ubideo biedt een oplossing om toch een beetje bij jouw favoriete evenement of interview aanwezig te kunnen zijn: livestreaming.

Je kunt de applicatie zowel via internet als op je telefoon volgen. De app biedt een hele nieuwe vorm van livestreaming aan. In plaats van standaard professionele camera’s vanuit vaste hoeken, zie je bij Ubideo een evenement gefilmd vanuit allerlei verschillende posities en met mobiele telefoons.

Het gaat dan niet alleen om de nachtprogrammering en feesten van het ADE, maar ook om livereportages vanachter de schermen, interviews met verschillende dj’s en beelden van de conferentie en de ADE Playground. Zo kun jij vanachter je bureau, in bed of op het station meegenieten van het grootste dance-evenement ter wereld, gefilmd door aanwezige feestgangers.

Lees ook: Uitgaan op je eigen bank met Metro

Het gevaar dreigt dat appgebruikers de hele avond met hun telefoon staan te filmen, maar dat is volgens Daniel Blokmaker van Ubideo niet de bedoeling. „We willen korte streammomentjes van enkele minuten, waarna je gewoon lekker je telefoon weg moet leggen en mee moet feesten. Zo kunnen de mensen thuis ook optimaal meegenieten van het ADE.”

Daniel Blokmaker van Ubideo: thuis meegenieten van ADE. / ANP KIPPA

Naast meekijken is het met Ubideo ook mogelijk om live mee te chatten. Het kan dus zomaar zo zijn dat jij de streamer een vraag kunt stellen, terwijl die net bezig is met een interview met een bekende dj. „Dat zorgt voor een enorme interactie tussen mensen die meekijken”, zegt Blokmaker. „En tijdens het ADE worden er tientallen livestreams tegelijkertijd uitgezonden, waardoor je ook kunt switchen tussen evenementen. Je zit dus zonder tickets op de bank, maar bent eigenlijk op veertien plekken tegelijk aanwezig.”

Ubideo zendt vanaf woensdag unieke beelden uit via onder andere metronieuws.nl/ADE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

© 2022 Metronieuws.nl. Alle rechten voorbehouden