Masterbloc is meer dan een doos met blokken - Het boerenleven

2021-12-18 03:47:08 By : Mr. Jianbin Ge

Van een lokale producent in Maasmechelen tot een toonaangevende leverancier van bouwproducten in Europa: Masterbloc is al 20 jaar een belangrijke referentie in de productie van veelzijdige en flexibele betonblokken. Ze bieden eindeloze mogelijkheden. “Op dit jubileum lanceren we een nieuw totaalconcept: de stralings- en/of brandwerende bunkers.”

Drie generaties Gubbels, in Maasmechelen staat dit synoniem voor Betonagglomeraten Gubbels, producent en leverancier van bouwmaterialen. De afgelopen decennia lag de focus op het Masterbloc stapelblok, dat eindeloze mogelijkheden biedt als veelzijdig en flexibel betonblok.

De stapelblokken zijn een soort 'Lego-blokken', die in een mum van tijd op- en afgebouwd kunnen worden. Zes jaar geleden werd een nieuwe machine in gebruik genomen, die dagelijks maar liefst 700 betonblokken van één ton produceert. Inmiddels telt het bedrijf 18 medewerkers, van kantoor tot productie. Het percentage van de omzet in de landbouw varieert. In augustus en september is er meer vraag van boeren. Begrijpelijk want dan moet de oogst worden opgeslagen.

Betonblokken worden gebruikt in de bouw voor een sterk en duurzaam resultaat. “Er wordt veel belang gehecht aan een stevige, vormvaste en structureel consistente structuur, zonder gebonden te zijn aan een te hoge kostprijs. Betonblokken zijn aanzienlijk goedkoper dan bakstenen en zijn tegelijkertijd bestand tegen hogere drukken van buitenaf”, zegt het bedrijf.

Daarnaast zijn de Masterblokken akoestisch isolerend en hebben ze een mooiere uitstraling dan een gladde baksteen. De praktijk leert dat het Masterbloc veel gebruikt wordt voor agrarische, industriële, woon- en werkgebouwen, die over meerdere jaren zwaar belast zullen worden.

De betonblokken zijn gemaakt van hoogwaardig cement, zand en grind. De productie vindt plaats in ons eigen land. Zo weet het bedrijf 100% zeker dat de bouwstoffen volgens eigen receptuur worden aangeleverd. Ook voldoen ze aan de hoge, interne kwaliteitseisen die het bedrijf zichzelf al jaren stelt. De kwaliteit van de bouwproducten wordt gegarandeerd door de kwaliteitscertificaten.

De toepassingen van het Masterbloc en de metselblokken zijn divers en omvatten vele sectoren: keldermuren, funderingen, liftschachten, binnenmuren met hoge temperatuurtraagheid, industriële gebouwen, agrarische sector (stallenbouw, sleufsilo's en mestputten) en openbare gebouwen ( ziekenhuizen, sporthallen…).

De betonblokken worden in eigen land gemaakt van hoogwaardig cement, zand en grind. Op deze manier kunt u de kwaliteit controleren. - Foto: Masterbloc

Masterbloc stapelblokken worden veel gebruikt in de landbouw, bijvoorbeeld voor sleufsilo's en mestputten. Ook voor de opslag van mest en voer bieden de stabiele en brandveilige sleufsilo's een perfecte oplossing. Door de flexibiliteit van de stapelblokken kunnen de sleufsilo's in verschillende afmetingen worden gebouwd. Ook staat het bedrijf garant voor een goede opvolging en snelle opbouw, uiteraard afhankelijk van de maat en afmetingen van de silo.

Masterbloc is naar eigen zeggen de enige producent die met zekerheid zegt dat het diervoeder niet besmet mag worden. “Het Masterbloc stapelblok is een extreem puur betonblok, zonder toevoeging van gerecyclede materialen.” Het Masterblock onderscheidt zich door het gebruik van gecertificeerde materialen en geen restmaterialen. “Onze concurrenten gebruiken gerecyclede stapelblokken. Er zijn verschillende nadelen aan stapelblokken die worden gebruikt bij handmatige mallen. Het gebruik van gerecyclede materialen heeft invloed op de duurzaamheid en maatvastheid", zegt het bedrijf.

Vaak ontstaan ​​er scheuren in het beton en brokkelt het beton verder af. Het resultaat is ook een besmetting van de opgeslagen goederen. Ook voor daken, stallen of bedrijfshallen biedt het Masterbloc uitstekende oplossingen. De innovatieve en duurzame opbouw van de stapelblokken laat zich perfect combineren met metalen constructies om snel complete constructies te creëren.

Zo worden de blokken steeds vaker gebruikt voor een overkapping om werkmachines droog te houden of voor de bouw van een industriehal of een landbouwstal om stortgoederen in opbergkisten te beschermen tegen bijvoorbeeld weer en wind.

De nieuwste activiteit is het gebruik van het Masterbloc in bunkers voor industriële radiografie. “We bieden een oplossing op maat om optimale bescherming te bieden door de bouw van bunkers. Dit zijn operationele stralings- en/of brandwerende bunkers. We overleggen met alle adviserende partijen, zoals de stralingsdeskundigen. Het hele project realiseren is geen probleem: inclusief de deuren, de daksystemen en de installatie van alle benodigde onderdelen om een ​​optimale veiligheid te garanderen.”

Daarnaast zijn de bunkers geschikt voor röntgenstraling, Iridium 92 en Selenium 75 en Kobalt 60 behoort tot de mogelijkheden, mits wat extra voorzieningen.

Masterbloc gaat voor een totaalconcept, van A tot Z. “Zo is ons eigen ontwerpbureau verantwoordelijk voor het opstellen van het plaatsingsplan en de daarbij behorende technische ondersteuning. Wij verzorgen het transport met onze eigen vrachtwagens.

Ook de installatie wordt gedaan door medewerkers van het bedrijf. Van concept tot afwerking wordt alles intern gedaan.” Vertegenwoordigers gaan naar de klant voor persoonlijk advies en ons tekenbureau levert ontwerpen in 2D en 3D. Dit geeft de klant een duidelijk beeld van hoe het ontwerp eruit komt te zien voor installatie. “Omdat wij verantwoordelijk zijn voor het gehele proces van productie tot ontmoeting met alle partijen, levering en after-sales service, bieden de Masterbloc stapelblokken ook een goedkoper alternatief.”

Masterbloc denkt ook aan de toekomst en zet zich dagelijks in om de stapelblokken te verbeteren en te vernieuwen. “Zo introduceren we regelmatig nieuwere en duurzamere betonblokken die voldoen aan de hoge eisen van de moderne bouwwereld.” De kwaliteit van de stapelblokken wordt gegarandeerd door de levering van verschillende certificaten, uitgegeven door hoog aangeschreven kwaliteitsinstituten in binnen- en buitenland.”

Landbouwleven The Rural Publishers Koningsstraat 100 1000 Brussel

Telefoon. abonnement. : 02/730.33.09 Tel. Publieksadministratie : 02/730.33.15 Tel. Advertenties : 02/730.33.17 Tel. Juridische Dienst : 02/730.33.17

© Rossel & Cie - 2021 — Algemene verkoopvoorwaarden — Copyright — Privacy