Je bent een K.U.T-wijf geworden en je moet oprotten uit de politiek! - Alphens.nl

2022-08-21 22:10:00 By : Ms. Alexia Yang

Door Machiel van der Schoot • Alphens.nl • zondag 21 augustus 2022 om 13:56

In Alphen aan den Rijn is opschudding ontstaan over twitterberichten van raadslid Wil Verschuur.

Wil Verschuur ziet kans om met haar politieke partijtje Beter Alphen zoveel stemmen te halen, dat ze al sinds mensenheugenis in de gemeenteraad zit. Er zijn tijden geweest dat Wil echt een afwijkend geluid liet horen en een perfect afgestelde antenne had om opgeklopte onzin of hypocrisie op te sporen. Ze kon dan een ander raadslid of een wethouder met rake opmerkingen in de hoek zetten. Met haar feilloze radar wist ze eerder dan wie dan ook, waar er iets niet klopte.

Maar alle apparatuur, ook die van Wil moet onderhouden worden. Ik denk dat ze al een tijd geen grote beurt heeft gehad. Ze komt zelden bij raads- of commissievergaderingen. Ook digitaal doet ze niet mee, maar strijkt wel iedere maand 2.000 Euro op met daar bovenop 8% vakantietoeslag.

Kortom: Wil Verschuur zit in een fuik en gaat steeds gekkere dingen zeggen en schrijven over anderen.

Recentelijk flikte ze het om te stellen dat premier Rutte en minister Kaag uit een vliegtuig boven zee moesten worden gedropt. Bij een foto van biddende moslims reageerde ze dat koppensnellen met bijlen, de oplossing was. Een opgefokte idioot had burgemeester Spies een Nazi genoemd. Wil stelde dat er dan wel reden toe zou zijn.

Voor vluchtelingen heeft Verschuur maar één oplossing: de boot doen zinken en ze allemaal laten verdrinken. Een paar jaar geleden verdronk een Afrikaan in de buurt van Scheveningen. Haar reactie: "zo die is een eind komen zwemmen. Gelukkig heeft hij het niet gehaald". Een andere reactie: "Het zijn en blijven apen".  

Maar o wee als je iets terug zegt. Een paar jaar geleden werd Wil door de rechter veroordeeld tot een boete omdat ze een mederaadslid met de dood zou hebben bedreigd. Tijdens een soort cabaretvoorstelling zei iemand, dat ze er niets aan kon doen, omdat ze aan de ziekte Wil de La Tourette leed. Ik vond het een knap gevonden woordspeling, maar bij Verschuur was het huis te klein.

Een harde grap of opmerking moet kunnen vind ik, maar Verschuur gaat grenzen over. Niet een klein beetje, niet per ongeluk, maar heel bewust en zo grof, dat het echt pijnlijk wordt. De gemeente heeft een gedragscode, die ze aan alle kanten met handen en voeten overtreedt. Ze is echt nog wel bij de tijd, want ze was slim genoeg om na de ophef berichten en reacties op Twitter te verwijderen en onwelgevallige journalisten te blokkeren. Gelukkig hebben die nog wel screen-prints.

Minstens zo erg vind ik echter de lauwe reacties van andere partijen. Sommigen zeggen nog net iets van ‘foei’ of het is niet netjes. Anderen laten niks van zich horen. Bang om stemmetjes te verliezen?

Weet je als jullie te laf zijn om het echt te benoemen en het openbaar ministerie wel Johan Derksen (om veel minder/niks) maar niet Wil Verschuur durft aan te pakken, zal ik het maar doen:

Wil je bent een K.U.T-wijf geworden en je moet oprotten uit de politiek!

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van ongeluk op de Leidse Schouw en een finale plaats voor de Alphense Serena tot aan een reuzenmiereneter bij Avifauna. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Zoals een eeuw geleden in elk huishouden een kruis aan de muur hing, zo hadden de Romeinen een  Lararium. Het Lararium was een huisaltaar. Het was gewijd aan de huisgoden, maar daar waren de Romeinen wel ruimhartig in.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Wist je dat de wijk Ecolonia in de jaren ’90 ontwikkeld is als experimenteel woonerf? Het moest dienen als voorbeeldwijk voor de rest van Nederland op het gebied van duurzaam bouwen. De wijk werd zelfs geopend door Koningin Beatrix.

Op zaterdag 27 augustus wordt het nieuwe culturele seizoen feestelijk ingeluid in gemeente Alphen aan den Rijn op het Rijnplein. Tussen 11:00 en 18:00 uur kunnen bezoekers – jong en oud- genieten van gratis optredens, workshops en cultuurkramen van ruim 20 culturele organisaties. 

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Romeinen 

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

© 2022 Alphens.nl | Privacyverklaring | een Sera Business Design