Instagram blokkeert binnenkort automatisch pikante foto's in chatberichten - LINDA.nl

2022-09-25 07:13:37 By : Mr. curry zhang

Op Instagram kunnen binnenkort geen dreigingen, scheldpartijen en naaktfoto’s meer plaatsvinden in chatberichten. De app gebruikt een filter waarmee de app automatisch deze ongewenste berichten blokkeert.

De filter die hiervoor is ontwikkeld gebruikt een systeem met kunstmatige intelligentie en krijgt de naam Nudity Protection.

Waarom deze filter in het leven wordt geroepen? “Het moet mensen helpen zichzelf te beschermen tegen ongewenste DM’s (Direct Message, red.)”, zegt een woordvoerder van Meta.

Uit een Amerikaans onderzoek is namelijk gebleken dat veel vrouwen seksueel zijn lastiggevallen via DM’s. Maar liefst 33 procent van de vrouwen onder de 35 jaar heeft ongewenste berichten en/of beelden ontvangen.

Instagram laat het wel aan de gebruiker zelf of de functie wordt ingeschakeld. Mocht je de filter dus niet willen gebruiken, dan hoeft dat niet.

Wanneer je de filter hebt ingeschakeld, en je ontvangt tóch een geblokkeerde foto, bestaat de optie ook nog steeds om de foto wel te bekijken. Dan is het de keuze van de gebruiker zelf de gefilterde berichten alsnog te openen.

“We werken nauw samen met experts om ervoor te zorgen dat deze nieuwe functies de privacy van mensen beschermen”, zegt een Meta-woordvoerder. Hoe dit wordt beschermd? DM’s tussen Instagram-gebruikers zijn versleuteld en alleen zichtbaar voor de zender en de ontvanger, schrijft RTL Nieuws. De app gebruikt technologie op het apparaat van de gebruiker. De filter werkt zonder dat Instagram de foto’s ook daadwerkelijk op zijn servers scant.

Wanneer de filter te gebruiken is, is niet duidelijk. Wel vertelt Meta dat de ontwikkeling van start is gegaan, maar het testen van de filter onder gebruikers nog niet.

Binnenkort zal het moederbedrijf van Instagram meer bekendmaken.