Google blokkeert binnenkort het inloggen op oude Androidtelefoons - Security.NL

2021-12-31 12:42:11 By : Ms. Clara Lin

Eigenaren van een oude Androidtelefoon kunnen vanaf 27 september niet meer op Google-diensten zoals Gmail, YouTube en Maps inloggen, zo heeft Google aangekondigd. De maatregel gaat gelden voor Androidtoestellen die op Android 2.3.7 of lager draaien. Volgens Google is de maatregel nodig om gebruikers te beschermen.

"Wanneer de ondersteuning voor inloggen met een Google-account op Android 2.3.7 en lager stopt, zul je een gebruikersnaam- of wachtwoordfoutmelding ontvangen als je probeert in te loggen op je apparaten of een e-mail- of kalenderaccount toevoegt", aldus de uitleg van Google. Gebruikers zullen naar Android 3.0 of nieuwer moeten upgraden als ze op hun Google-account willen kunnen inloggen.

Wanneer dit niet tot de mogelijkheden behoort wordt gebruikers aangeraden om via de webbrowser op hun Google-account in te loggen. "Je kunt nog steeds van bepaalde Google-diensten gebruikmaken wanneer je op de browser van je toestel bent ingelogd op Google."

Android 2.3, met de codenaam Gingerbread, verscheen in december 2010. Versie 2.3.7 kwam in september 2011 uit. Volgens cijfers van AppBrain, StatCounter en Statista worden deze en oudere versies nog nauwelijks gebruikt. Vorig jaar besloot WhatsApp de ondersteuning van Android 2.3.7 al te stoppen.

Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.

Je onderzoekt systemen, netwerken en applicaties. Zo breng jij kwetsbaarheden en dreigingen duidelijk in beeld. Met die opbrengst maak je risico’s inzichtelijk voor onze klanten. Als Ethical hacker bij KPN Security zorg jij voor de juiste ondersteuning en weet dat professioneel te presenteren.

Het Nationaal Cyber Security Centrum in Den Haag heeft een missie: de Nederlandse samenleving weerbaarder maken in het digitale domein. Als adviseur cybersecurity vervul jij een sleutelrol in het realiseren van deze missie. Jij neemt het voortouw in adviesactiviteiten en schakelt op nationaal en internationaal niveau met onze partners.

Als de ICT-beveiliging van de politie niet in orde is, heeft dat enorme gevolgen. Daarom ga jij er als security officer álles aan doen om deze security (binnen een infrastructurele context) op peil te houden. Kom jij jouw expertise inzetten voor het InfraBedrijf in Driebergen-Rijsenburg?

We offer the opportunity to put state of the art techniques into practice within the field of digital forensics at the Netherlands Forensic Institute. Your task will be to contribute to our cybercrime related investigations by re-searching and developing new methods for interpreting and analysing digital artifacts.

Op 5 december 2017 hebben we een nieuwe versie van onze huisregels en privacy policy ingevoerd. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de nieuwe huisregels van Security.NL.

Op 24 mei 2018 hebben we, in het kader van de AVG, onze privacy policy bijgewerkt. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de bijgewerkte privacy policy. Heb je vragen neem dan contact op met info@security.nl.

Op 24 mei 2018 hebben we, in het kader van de AVG, onze privacy policy bijgewerkt. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de bijgewerkte privacy policy. Heb je vragen neem dan contact op met info@security.nl.

Bedankt! Je kunt nu inloggen op je account.

Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.

Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.