Bescherm uw privacy op Skype | VPNGids

2021-12-18 03:35:29 By : Ms. Kris Chan

We videobellen allemaal veel. Die techniek is heel handig, maar wat zijn de gevolgen voor je privacy? Het wordt aanbevolen om de privacy-instellingen van Skype te bekijken. U kunt aangeven hoeveel gegevens u verstrekt en wie contact met u mag opnemen. Hieronder vind je een aantal instellingen die de moeite waard zijn om aan te passen voor meer online privacy:

Een extra tip voor meer online anonimiteit is het gebruik van een VPN. ExpressVPN is een gebruiksvriendelijke VPN die we aanbevelen.

Lees het volledige artikel hieronder voor meer tips over het beschermen van uw privacy op Skype.

Nog niet zo lang geleden leek het idee van videobellen een futuristische droom. Videobellen is inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zeker nu we steeds meer vanuit huis werken is videobellen geen overbodige luxe. Skype is een van de bekendste programma's voor videobellen. Sinds 2011 skypen we allemaal veel. We gebruiken zelfs 'skype' als werkwoord. Met Skype, onderdeel van Microsoft, kunt u video- en audiogesprekken voeren en instant messages verzenden.

Tegenwoordig is het gemakkelijk om deze geweldige technologie als vanzelfsprekend te beschouwen en geen rekening te houden met de implicaties voor uw privacy. Toch wordt aanbevolen dat u slechts een paar minuten de tijd neemt om uw privacy-instellingen op Skype bij te werken. Zo kunt u uw informatie online beter beschermen.

Skype-eigenaar Microsoft heeft zijn serviceovereenkomst enkele jaren geleden bijgewerkt. Dat baart privacyexperts zorgen. De update, met ingang van 1 mei 2018, is van toepassing op zowel Skype- als Xbox Live-gamers. Microsoft verbiedt gebruikers om "ongepaste inhoud of materiaal openbaar weer te geven of te delen". Microsoft heeft ook regels toegevoegd die het bedrijf het recht geven om uw inhoud te bekijken tijdens het onderzoeken van een klacht.

Voor Skype-gebruikers lijkt dit een duidelijke indicatie dat Microsoft uw gesprekken opslaat. Het bedrijf kan deze gesprekken later bekijken als ze willen onderzoeken hoe u hun service gebruikt. Dit baart veel gebruikers zorgen. Ze hebben het gevoel dat hun gesprekken niet langer privé zijn.

Naast Skype zijn er nog een paar andere programma's waarmee je kunt videobellen, maar ook bij die bedrijven staat de privacy vaak op het spel. U bent misschien bezorgd dat de informatie op Skype openbaar beschikbaar is voor anderen. Een snelle controle van uw Skype-privacyinstellingen kan u helpen alleen de informatie te delen die u wilt delen.

Er zijn veel verschillende platforms waarop Skype beschikbaar is. De privacy instellingen van Skype zijn anders dan die van het apparaat waarop je Skype gebruikt.

Over het algemeen vind je hier de privacy instellingen van Skype:

Als u de privacy-instellingen niet kunt vinden, kunt u altijd Skype Help raadplegen.

Hieronder vind je informatie over de privacy instellingen in Skype die je kunt wijzigen. Door de verschillende opties te doorlopen, kiest u zelf waar en hoe u uw privacy wilt vergroten.

Skype biedt de mogelijkheid om oproepen van iedereen toe te staan, of alleen oproepen toe te staan ​​van mensen die al in uw contactenlijst staan. Door te beperken wie u kunt bellen, kunt u voorkomen dat ongewenste of vervelende bellers u via Skype proberen te bereiken. U kunt uw instellingen wijzigen zodat alle gesprekken van uw contacten op uw apparaat overgaan. Zo voorkom je dat je ongewenste oproepen ontvangt in Skype.

Om contact met u op te nemen via Skype, kunnen anderen naar u zoeken in de zoekbalk. Dit kunnen zij doen op basis van uw gebruikersnaam, uw e-mailadres of uw telefoonnummer. Met Skype kunt u beperken welke informatie openbaar beschikbaar is voor anderen die naar u zoeken in Skype:

Als je wilt, kun je je e-mailadres of mobiele nummer toevoegen, zodat mensen naar je kunnen zoeken op de manier die het beste bij je past. Wat je ook kiest, de informatie is openbaar voor iedereen die een zoekopdracht uitvoert op Skype.

Skype biedt de mogelijkheid om automatisch vrienden te vinden die al in je contactenlijst staan. Op die manier kunnen ze hun contactgegevens toevoegen aan uw Skype-lijst. Hiervoor scant Skype uw adresboek op telefoonnummers en e-mailadressen van uw vrienden. Skype vindt ze dan automatisch en voegt ze toe aan uw Skype-lijst. Als uw contacten hun openbare vermelding hebben beperkt, verschijnen ze mogelijk niet in uw Skype-lijst, zelfs niet als ze een Skype-account hebben.

Als u zich echter niet op uw gemak voelt om de inhoud van uw adresboek aan Skype te verstrekken, kunt u deze optie uitschakelen.

Om uw vrienden aan uw Skype-lijst toe te voegen, moet u ze handmatig zoeken. Dit kost natuurlijk meer tijd. Veel mensen geven echter de voorkeur aan deze optie, zodat ze hun adresboek niet aan Skype hoeven af ​​te staan.

Skype biedt een profielpagina met lege plekken voor uw persoonlijke gegevens. Hoe meer je toevoegt aan je profiel, hoe groter de kans dat vrienden of familie je kunnen vinden als ze contact met je willen opnemen via Skype. Maar misschien geeft u er de voorkeur aan om online meer privé te blijven. U kunt de meeste informatie die wordt gevraagd om uw profiel op te bouwen, weglaten.

Zo hoef je je echte naam niet in je profiel te vermelden. Stad en land zijn ook geen verplichte velden. U kunt er ook voor kiezen om uw geboortedatum en geslacht niet te vermelden. Skype vereist niet dat u uw telefoonnummer bij uw profielgegevens vermeldt.

Hier kunt u uw profiel bekijken en eventueel aanpassen:

Misschien vindt u het prima om al uw gegevens in uw profiel op te nemen en misschien vindt u het zelfs nuttig. De keuze om deze informatie openbaar te maken is aan u. U kunt zoveel informatie invoeren als u wilt.

Heb je een ongewenst bericht ontvangen op Skype? Het is mogelijk om deze persoon te blokkeren. U kunt het misbruik ook melden bij Skype. Skype zal er dan aan werken om de activiteiten van spammers in een vroeg stadium te stoppen.

Kijk rond in uw Skype-privacyinstellingen en u zult versteld staan ​​van de hoeveelheid informatie die bedrijven over u hebben. Dat geldt niet alleen voor Skype, maar ook voor WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook, Instagram en Google. Gelukkig kun je de privacy-instellingen vaak optimaliseren zodat je relatief privé online kunt blijven.

Zelfs als je de privacy-instellingen aanpast, kan Skype nog steeds veel informatie over jou verzamelen. Een gemakkelijke manier om uw online ervaring anoniemer te maken, is door een goede VPN te gebruiken.

Een Virtual Private Network verbergt uw IP-adres en versleutelt alle gegevens die u verzendt. Een VPN heeft ook andere voordelen, zoals het omzeilen van geografische beperkingen en het streamen van online content zoals Netflix USA.

Bekijk ons ​​artikel over de beste VPN's om een ​​idee te krijgen van de meest betrouwbare VPN's op de markt. ExpressVPN staat al jaren bovenaan deze lijst met goede VPN's. Deze gebruiksvriendelijke en snelle VPN wordt ook geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen. Je kunt deze VPN dus eerst proberen.

Een VPN leidt uw gegevens om via hun server, in plaats van deze rechtstreeks naar Skype en andere online services te sturen. Dit verbetert uw online privacy zonder Skype volledig uit uw leven te hoeven bannen.

Heb je vragen over het beschermen van je privacy op Skype? Wij helpen u graag verder. Kijk in onderstaand overzicht of jouw vraag er tussen staat. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Waar u de privacy-instellingen van Skype kunt vinden, hangt af van het apparaat waarop u het programma gebruikt. Over het algemeen vindt u de privacy-instellingen van Skype als volgt:

Skype biedt de mogelijkheid om alleen Skype-oproepen van contacten toe te staan. Dit voorkomt ongewenste gesprekken:

Een eenvoudige manier om online anoniemer te zijn, is door een betrouwbare VPN te gebruiken. Een VPN versleutelt je internetverkeer en verbergt je IP-adres.