Nieuw talent voor binnenvaart | Schuttevaer

2021-12-18 03:36:16 By : Mr. Mark Fong

De Nederlandse binnenvaart heeft 62 nieuwe talenten binnengehaald. Onder belangstelling van ouders, leerkrachten en schippers heeft het Nova College op woensdag 7 juli diploma's uitgereikt aan matrozen, schippers en kapiteins. Via het traject Eerder Verworven Competentie (EVC) is tevens het eerste diploma voor de Schippersopleiding uitgereikt.

Door Tobias Pieffers 'Je bent geslaagd! Maar hoe nu verder', vroeg Andries de Weerd, BPV-coördinator Rijn & Binnenvaart, voor de diploma-uitreiking. De antwoorden verschilden. 'Ik wil nu verder studeren om stuurman/schipper te worden', zegt Remco Holubec, die woensdag zijn opleiding tot matroos (Rijn en binnenvaart) heeft afgerond. Remco heeft tijdens zijn opleiding op een mineralentanker en een chemicaliëntanker gevaren. 'Ik hou het meest van de tankvaart. Er is veel werk aan boord en je moet goed opletten. Je hebt vaak gevaarlijke stoffen aan boord.' Uiteindelijk wil hij zelfstandig ondernemer worden. "Maar in de stroom." Jeffrey Blokker, ook afgestudeerd matroos, wil eerst gaan zeilen. Daarna wil hij de rang van schipper behalen door het behalen van certificaten. Zijn praktijkervaring deed hij op aan boord van een tanker (eetbare oliën) en een duwboot. 'Ik wil alles proberen, maar duwen en slepen vind ik erg leuk.' Jeffrey hoeft geen ondernemer te worden. 'Ik werk liever voor een baas. Als ondernemer heb je het zo druk dat je niets anders doet dan werken.'

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees verder? Verder lezen?

Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme handelsinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Heb je al een abonnement? Log nu in en lees direct verder.

Hallo mijn kleinzoon! Nou laat maar,,,Gefeliciteerd knapperd en we zijn erg trots op je!!Vergeten wat dat istttttttttttttt?

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen. Uw opmerkingen worden altijd ondertekend met uw volledige persoonlijke naam.

Compressoren voor start- en werklucht. Stikstof installaties.

Wilt u ook twee keer per week op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten uit de maritieme sector?

Meld u dan hier aan voor de gratis nieuwsbrief van Schuttevaer.nl.