Indrukwekkend: app scant Legoblokjes en toont mogelijke ontwerpen | RTL Nieuws

2021-12-18 03:36:47 By : Ms. Joy Zhao

De nieuwe app Brickit herkent met kunstmatige intelligentie alle stukjes Lego van een grote hoop, en laat zien welke ontwerpen ermee gemaakt kunnen worden.

In de praktijk betekent spelen met Lego vaak lang zoeken naar dat ene stukje. De Brickit-app wil die zoektocht makkelijker maken met kunstmatige intelligentie. Brickit maakt gebruik van zogenaamde machine learning om snel alle losse stukjes Lego op een grote hoop te herkennen.

De app is simpel: gebruikers gooien hun losse Legoblokjes op een grote hoop en gaan op de foto met Brickit. Die foto wordt razendsnel door Brickit automatisch geanalyseerd. De app weet dan precies welke stenen de gebruiker heeft en laat een serie ontwerpen zien die hij met die stenen kan maken.

De ontwerpen worden ingezonden door gebruikers; U kunt ook uw eigen ontwerp in Brickit aanleveren. De bouwinstructies worden stap voor stap gegeven. Is een bepaald onderdeel niet gevonden? De app kan precies laten zien waar in de hoop Legoblokjes het benodigde stuk zich bevindt.

De automatische herkenning van Legoblokjes werkt het beste wanneer gebruikers grote stukken Lego van hun hoop halen en de blokjes zo plat mogelijk uitspreiden. Brickit is gemaakt door Lego-fans, Lego-maker The LEGO Group heeft niets met de app te maken.

Brickit is gratis te downloaden voor iPhone, een Android-versie komt later.

Volg Bright voor meer technologie:​

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er aan de hand is? Download de gratis RTL Nieuws app en blijf op de hoogte.